Vladimir Radojkovic

Šah sa Vladimirom

Šah sa Vladimirom

O knjizi

,,Nakon puno godina igranja šaha odlučio sam da napišem knjigu u kojoj ću smestiti sve ono što smatram važnim da treba da zna svaki ljubitelj šaha, ali i profesionalni šahista. Na početku knjige bavim se  istorijom šaha. Istorija šaha obuhvala period od njegovih početaka za koje se vezuje priča da je nastao pre nešto više od 2000 godina pa sve do modernog šaha za kakav danas znamo. Deo u knjizi posvećen je razvoju šaha u srednjem veku, u Evropi. U tom periodu nastaju neka od prvih pisanih dela o šahu.  U knjizi su obuhvaćena neka od pravila vezana za šahovske figure i obuhvaćena je šahovska notacija. Nakon upoznavanja sa pravilima vezanim za figure sledeći deo knjige posvećen je šahovskim otvaranjima. Otvaranja sam podelio u nekoliko grupa kao što su: otvorene igre, poluotvorene igre, zatvorene igre i poluzatvorene igre. Ono što bih istakao je to da sam o svakom otvaranju naveo nekoliko važnih karakteristika i uz svako od njih sam prikazao sliku šahovske table kako bih što bolje predstavio otvaranje o kome pišem. U knjizi postoji deo u kome pišem o šahovskim takmičenjima, a pod tim podrazumevam vrste šahovskih takmičenja, pravila koja se primenjuju kod tih takmičenja. Pisao sam o šahovskim titulama, načinu dobijanja titula i izdvojio sam deo u kome sam spomenuo počasne titule. 
Nadam se da ćete uživati u sticanju novih znanja i veština iz šaha i da ćete zavoleti šah.“
                                                                                                                                                      Vladimir Radojković
Knjiga je napisana na srpskom jeziku i prevedena je na engleski jezik. U prodaji su dostupna izdanja na srpskom i engleskom jeziku.
Knjigu možete da kupite na sledećim marketima:
Google play market: Šah sa Vladimirom
iTunes market: Šah sa Vladimirom
Amazon: (uskoro) engleski jezik
Deo novca od prodaje knjige biće doniran humanitarnoj organizaciji „Budi Human“ za pomoć bolesnoj deci i odraslima koji su korisnici te organizacije.
sr_RSSerbian